Praktische informatie
-> Hoe kunt u zich aanmelden?
-> Wat kost het?
-> Contactgegevens
-> Waar vindt u de praktijk?Werkwijze
-> Hoe ziet de hulpverlening er uit?
-> Wat is mijn aanbod?
-
> Mijn ouders zijn gescheiden.
    Wie helpt mij?

-> Mijn kind pubert! Wat nu?

Contextuele hulpverlening
-> Waar komt het vandaan?
-> Wat is het doel?
-> Voor welke vragen?
-> Voorbeelden


Home
-> Links
concept & layout @ A. Boven

Wie ben ik?
-> Even voorstellen
-> Mijn ervaring
    (Mijn ervaring en registraties)

-> Wat als u niet tevreden bent?Hoe ziet de hulpverlening eruit?

In de contextuele hulpverlening kijken we altijd naar het gezin waar u uit komt. Het kan zo zijn dat familiepatronen al jarenlang doorgegeven worden. Die patronen kunnen een kracht zijn, maar ze kunnen ons ook blokkeren.
We kijken terug naar onze familie aan de hand van een familieschema. Dat noemen we ook wel een genogram. Zo kunnen we samen op zoek naar patronen of breuken, maar ook naar bronnen voor herstel. Om familiepatronen helder te krijgen, kan het helpend zijn om het verhaal zichtbaar te maken. Dat doen we met behulp van duplopoppetjes.

De contextuele hulpverlening is een helende maar ook een preventieve manier van hulpverlenen. Door inzicht te krijgen in familiepatronen, ontdekken we of en hoe we die patronen door willen geven aan de toekomstige generatie.

Uw hulpvraag staat centraal tijdens de gesprekken. Dat betekent dat we niet alle patronen uit uw gezin van herkomst zullen onderzoeken, maar alleen datgene wat te maken heeft met uw hulpvraag.  Na een aantal gesprekken evalueren we of u de gesprekken fijn vindt en of ze u helpen.